·         Kom i gang med uddannelse,

Halvdagskurser, der guider deltageren igennem uddannelsesmuligheder og hvilke forudsætninger, der er nødvendige. Afklaring af basale kompetencer indgår, hvor der spores læse-, stave-, skriveudfordringer eller sproglige udfordringer grundet tosproget baggrund. Orientering om grøn omstilling og bæredygtighed.

 

·         Understøttende kursusforløb

3-6 timers varighed, notatteknik, læsestrategier og teknikker, tegnsætning, struktur til skriftlig fremstilling mv. (forbereder til deltagelse i uddannelse/ efteruddannelse), IT platforme.

 

·         Brancherettet forberedelse

1-2 dages kurser udarbejdet i samarbejde med erhvervsskoler med fokus på fagsprog og særlige krav til erhvervsuddannelse og fokus på sprog og kultur, der giver anledning til mere bevidstgørelse om grøn omstilling og bæredygtighed. Mulighed for co-teaching både mellem undervisere fra forskellige VUC’er i Region Midtjylland, men også mellem undervisere på erhvervsskoler og VUC’er i regionen.

 

·         Klar til FVU-START

30 timers kurser for tosprogede i målgruppen, der har opbrugt ret til Danskuddannelse, og som ikke har tilstrækkelige dansk-forudsætninger, men har brug for at kunne komme videre på FVU-START (sprog om bæredygtighed og grøn omstilling- interkulturel forståelse inddrages).

 

·         Sprogcafe

10-16 timer til ugentligt møde på arbejdspladsen for dem, der er i gang med FVU dansk-kurser. Sprogcafeen er et initiativ til samarbejde mellem virksomhed og VUC og tilbydes som ekstra støtte til dansk-kursus. Sprogcafeen tilrettelægges med 2 timer om ugen og er et supplement til selve dansk-kurset, hvor det sikres, at læringen på kursusforløbet fastholdes og ”oversættes” til arbejdsdagen.